Qualitat de l’aire

Els catalans respirem aire tòxic. Un aire que vulnera la normativa europea i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.

La pol·lució té conseqüències sobre el medi ambient i sobre la nostra salut. La contaminació causa i agreuja moltes malalties respiratòries i cardíaques com els infarts, l’asma, malaltia pulmonar obstructiva crònica, càncer de pulmó… Fins i tot la pol·lució compromet el nostre cervell. Ara es comencem a recollir les primeres evidències en el desenvolupament neuronal.

Barcelona és la ciutat europea amb més densitat de vehicles! A això suma-li el clima que tenim, mediterrani, de bon temps, poca pluja, no ajuda gaire a netejar l’atmosfera. RECUPERA EL PODCAST.

Com farem esport d’aquí 10 anys?

esportAl Via Lliure de RAC1 ens hem preguntat com farem esport d’aquí 10 anys. Com seran els gimnasos del futur? S’acabaran els rècords mundials? Els hospitals prescriuran activitat física als pacients? Ho parlem amb Xavier Bàlius, cap de la unitat de Ciències, Medicina i Tecnologia del CAR Sant Cugat; i Lluís Puig, fisioterapeuta, responsable de fisioteràpia de l’Hospital Esperit Sant i membre del patronat de la Fundació DIR.
Ho pots escoltar aquí.