Classe valenta

classe valentaEn funció del diari que llegeixis el referèndum del proper 1 d’octubre té un cognom diferent: d’autodeterminació, independentista o secessionista. Això només és un exemple actual de com les paraules construeixen la realitat. Els polítics i els periodistes sabem de forma conscient que els conceptes donen forma a la nostra manera d’entendre el món. SEGUIR LLEGINT.

Andrea Saltelli: «La ciencia nunca se pensó para el mercado, pero hoy es una mercancía»

X1T6CZGJAndrea Saltelli (Italia, 1953) es profesor visitante en el Centro para el Estudio de las Ciencias y las Humanidades de la Universidad de Bergen (Noruega) e investigador invitado en el Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Junto con el filósofo Silvio Funtowicz ha publicado recientemente una serie de escritos sobre la post-verdad. LEER LA ENTREVISTA.

Doctor Escobar: “Em vaig autodiagnosticar un càncer de pàncrees”

RAC1Manel Escobar, director clínic de diagnòstic per la imatge de l’Hospital Vall d’Hebron, es va autodiagnosticar un càncer de pàncrees. Al novembre de 2012 es va fer un escàner després d’un cap de setmana amb molèsties. El va identificar de seguida, perquè la seva especialitat diagnostica i fa el seguiment de la gran majoria de tumors. Ell sabia que aquesta malaltia oncològica és una de les que té pitjor pronòstic. Actualment el doctor Escobar ha superat el càncer de pàncrees, es troba bé i fa vida normal.

Àlvar Agustí, director de l’Institut Respiratori de l’Hospital Clínic, va patir de forma sobtada la síndrome de Guillain-Barré, un trastorn autoimmunitari que li va provocar una paràlisi completa de tot el cos, no podia ni tancar els ulls. Es va passar 9 setmanes i mitja a la unitat de cures intensives del seu propi hospital i un mes de rehabilitació a l’Institut Guttmann. SEGUEIX LLEGINT.